مواد مصرفی پرینتر سه بعدی شامل انواع پلاستیک ها با قابلیت های گوناگون که هر کدام موارد استفاده خاص در صنعت و هنر دارد . از جمله قابلیت های خاص این فیلامنت ها می توان به فیلامنت های مقاوم در برابر ضربه و فشار و یا تحمل کشش و یا سایش بالا و همچنین تحمل دمای بالا اشاره نمود . دیگر قابلیت های این فیلامنت ها آنها را در موارد گوناگون صنایع بسیار پر کاربرد کرده است که از جمله فیلامنت ها ی شفاف ، فیلامنت های رسانای جریان الکتریکی ، فیلامنتهای انعطاف پذیر ، مقاوم در برابر uv و فیلامنتهایی که در برابر گرما یا نور تغییر رنگ می دهند را نام برد . همچنین در صنایع شیمیایی نیز فیلامنتهای مورد نیاز زیادی ارائه شده که می توان فیلامنت های مقاوم در برابر مواد خورنده شیمیایی خاص یا حل شونده در اب و یا فیلامنتهای زیست سازگار و مورد استفاده در لوازم پزشکی نام برد . در ادامه به بررسی تک تک فیلامنت ها همراه با نمونه کارهای ارائه شده با همان فیلامنت توسط این شرکت می پردازیم :
فیلامنت pla :
پر کاربرد ترین فیلامنت مصرفی در بازار می باشد که تقریبا هفتاد درصد سفارش های پرینت را شامل می شود .
pla مخفف پلی لاکتیک اسید می باشد که نوعی پلیمر ترموست است که در اثر گرمای کافی ذوب شده و پس از سرد شدن تقریبا با کمترین تغییر حجم شرینگ سخت می شود . ضریب شرینگ کم این فیلامنت و ارزان بودن و بالطبع فراوانی این فیلامنت از دلایل محبوبیت آن می باشد .
از نقطه ضعف های آن می توان به این نکته اشاره کرد که قطعات پرینت شده با این فیلامنت سمباده پذیری کمی دارند و در دماهای بیش از 60 درجه سانتی گراد شروع به خمیری شدن می کنند و نرم می شوند . یکی از روش های تولید این فیلامنت از نشاسته ذرت می باشد و زیست تخریب پذیر هست و دوستدار محیط زیست می باشد .
فیلامنت abs ;
abs نوعی مواد پلاستیک پایه نفتی است که می توان به عنوان دومین فیلامنت پرمصرف بازار نام برد . یکی از مزایای این فیلامنت فراوانی در بازار است که قیمت پایین تری نسبت به بقیه ی فیلامنت ها دارد . این فیلامنت نسبت به فیلامنت پرکاربرد pla از سمباده خوری خیلی خوبی برخوردار است . و چون بدنه و جعبه بسیاری از لوازم الکترونیکی خانگی از این ماده درست شده است . تقاضا برای ساخت قطعات صنعتی از این فیلامنت بسیار است .
از معایب این فیلامنت
می توان به تغییر حجم (شرینگ ) اشاره کرد . که سبب ایجاد مشکلاتی در زمان پرینت خواهد شد و هر چه ابعاد قطعه بزرگتر باشد تغییر حجم و اندازه بیشتر دیده می شود .